Tofu – neokusna sestavina, če je ne znamo pravilno pripraviti. Trik priprave okusnega tofuja je pravzaprav – papirnata brisačka. Tofu odcedimo in ovijemo v Paloma Pro Food, ki je posebej vpojna in varna v stiku s hrano, ter ga čimbolj ožamemo. Narežemo na kocke in začinimo s poljubnimi začimbami. Na hitro blanširamo brokoli in ga skupaj s tofujem prepražimo na olju, nasekljanem česnu in ingverju. Vse skupaj prelijemo z mešanico medu, riževega kisa in škroba z vodo. Postrežemo skupaj z rižem ali pojemo kot samostojen obrok!
Fit piščančja tortilja
Sestavine:
Pečen piščanec
Polnozrnata tortilja
Lahka majoneza
Poper
Zelena solata
Če nam je od kosila ostalo kaj pečenega piščanca, ga lahko uporabimo naslednji dan. Polnozrnato tortiljo premažemo z lahko majonezo in prek posujemo ščepec popra. Na vrh postavimo na trakove narezanega piščanca. Operemo zeleno solato in, če nimamo na voljo cedila, na dno sklede postavimo papirnato brisačo Paloma Pro Food, ki je zelo vpojna. Paloma Pro Food dobro vpije odvečno vodo, tako, da je solata čimbolj osušena, hkrati pa še vedno hrustljava. Na vrh piščanca pridenemo še svežo solato in vse skupaj zavijemo v okusno tortiljo.
Kvinoja z jajcem
Sestavine:
Kvinoja
2 jajci
Sezamovo olje
Poljubna zelenjava
Sojina omaka
Mlada čebula
Še bolj zdrava alternativa, kot je priljubljeni 'fried rice', je kvinoja z jajcem. Kvinojo na hitro skuhamo po navodilih na paketu. V ponvi na sezamovem olju prepražimo čebulo in dodamo poljubno, na kocke narezano, zelenjavo. Zelenjavne odpadke zberemo na Paloma Pro Food brisački in vse skupaj odložimo v zabojnik za organske odpadke. Ko se zelenjava zmehča, dodamo še jajce, ki ga umešamo v zelenjavo. Dokaj hitro dodamo kuhano kvinojo in vse skupaj prelijemo z malo sojine omake za kuhanje. Po želji okrasimo z nasekljano mlado čebulo!